MobiriseDobrodošli!

Mi smo malena obitelj koja se od 1950-ih godina bavi poljoprivredom, točnije uzgojem povrća i pravljenjem preparata od istog. Proizvodi su uzgojeni na području zagrebačkog naselja Savica.

Poslu smo predani svaki dan i trudimo se uz klasične proizvode svake godine uvoditi novosti – što je jako zainteresiralo naše kupce, ali i nama je zadovoljstvo otkrivati i predstavljati nove stvari!

Osim toga, izrađujemo i vlastite prerađevine kao što su ajvar, čili umak ili kimchi.

Moguće je dogovoriti i rezervirati određenu količinu povrća kao i slanje u druge gradove unutar ili izvan Hrvatske.

U nastavku možete pogledati neke od komentara naših korisnika, kao i saznati neke od recepata za koje možete iskoristiti naše proizvode!

Pogledajte našu ponudu i ako Vas bilo što interesira osjećajte se slobodno kontaktirati nas -  sa zadovoljstvom ćemo Vam odgovoriti!

Komentari & mišljenja

Mobirise

U Zagrebu, na tržnici Kvatrić, pojavio se tomatillo, hrvatski prevedeno rajček.

"Oni koji poznaju zagrebačke tržnice, pogotovo Kvatrić, neće se iznenaditi da ga je uzgojila gđa Ankica (OPG Ankica Fileš), dobro poznata po novim iznenađenjima koja svake godine priušti gurmanima."

Više pročitajte ovdje!


"Pohvala OPG Fileš koji su uveli još nekoliko novosti. Ruski i toskanski kelj i na Kvatriću prvi OPG koji je uveo platnene vrećice. Bravo Fileši!!!"

Više pročitajte ovdje!

Choose from the large selection of latest pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, content slider, responsive image gallery with lightbox, parallax scrolling, video backgrounds, hamburger menu, sticky header and more.

Sites made with Mobirise are 100% mobile-friendly according the latest Google Test and Google loves those websites (officially)!

Mobirise themes are based on Bootstrap 3 and Bootstrap 4 - most powerful mobile first framework. Now, even if you're not code-savvy, you can be a part of an exciting growing bootstrap community.

Choose from the large selection of latest pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, content slider, responsive image gallery with lightbox, parallax scrolling, video backgrounds, hamburger menu, sticky header and more.

Mobirise

 1. Što je kimchi?

  Kimchi, a često se naziva i gimchi je tradicionalno korejsko jelo koje se priprema od ukiseljenog sezonskog povrća i drugih sastojaka. Kada kažemo sezonsko povrće, ne mislimo na hrvatsko sezonsko već na korejsko - kineski kupus i daikon, a od "poznatog" povrća može sadržavati mrkvu, poriluk, luk, đumbir, chili… Ovaj mix u našim krajevima je uglavnom nepoznat, ali u Koreji, Japanu i Kini su oduševljeni njime!

  Podrijetlo jela datira još iz antičkih vremena, a od tada postoje stotine varijanti pravljenja kimchija – jako ljut, blago ljut, neutralan, papren, sladak, kisel… i sa brojnim dodacima. Svaki od njih sadrži svoju posebnost, ali niti jedan ne gubi osnovne sastojke sezonskog korejskog povrća.

 2. Kako se kimchi jede?
  Kimchi se jede kao prilog glavnom jelu, slično kao i ajvar ili kiseli krastavci. 


 3. Jedna žlica Kimchija na dan, drži bolesti van!
  Kimchi sadrži visoku koncentraciju dijetalnih vlakana, a istovremeno ima malo kalorija. Zbog količine povrća kimchi sadrži vitamine, minerale i antioksidanse, a najveći je unos vitamina A, B1, B2, C, kalcija i željeza, a s obzirom da se sastoji od fermentiranog povrća čini izvrstan prirodni probiotik! Jednake bakterije koje se nalaze u kimchiju možemo naći i u jogurtu. Konzumacija tzv. „dobrih bakterija“ u kimchiju može svakako pomoći održati zdravu probavu i pomoći s gastrointestinalnim problemima, a unosom vitamina pomoći imunitetu. Kombinacija vitamina B koje nalazimo u kimchiju čine prirodnu spoj važan za održavanje stanica, mišića i živčanog sustava te pamćenja.

 4. Nemojte čekati, probajte nešto drugačije!
  Dođite na Kvatrić po svoju teglicu, probajte i uvjerite se u kvalitetu kimchija! Možete nam javiti svoje dojmove, rado bismo ih čuli :) 
Gdje smo

Tržnica Kvatrić, srednji ulaz u tržnicu iz Šubićeve ulice - 6. klupa s lijeve strane 

Website Building Software